0

Juni 2020

Beste ouders en leerlingen van Dancebase,

Het dansseizoen zit er alweer bijna op maar zo voelt het nog helemaal niet. Wij gaan onze laatste week van danslessen in en zullen een zomerstop houden van 5 juli t/m 16 augustus. Wij zijn druk bezig geweest met het afronden van onze video, de organisatie omtrent de buitenlessen en de organisatie betreft het volgende seizoen. We hebben onze handen er vol aan, van rustig afbouwen is geen sprake. Gelukkig dat het zo snel alweer normaal voelde om alle leerlingen in de lessen bij elkaar te hebben. Het draaien van de buitenlessen in tropische sferen is een groot feest geweest. Wat was het fijn om elkaar weer te kunnen zien, ontmoeten en even te spreken. De sfeer is goed en iedereen is gewend aan de maatregelen. Het vervoer van en naar de verschillende locaties, het van te voren plassen, in verschillende weersomstandigheden dansen, afstand houden etc. het verloopt prima. Wel blijft het vreemd dat de ouders niet mogen blijven. Het is nu zo goed zichtbaar hoe belangrijk het is om samen te werken en in contact te zijn met de ouders. Wij hopen dat dit snel weer kan. Tot die tijd blijven we in contact via mail en telefoon of spreken we elkaar kort tijdens het halen en brengen. Femke wil iedereen hartelijk bedanken voor het support en de loyaliteit naar Dancebase toe. De steun is ook op afstand voelbaar geweest. Trots op wat we samen hebben kunnen bereiken de afgelopen maanden, iedereen bedankt voor jullie inzet!

Dancebase mag eindelijk open!

Minister-President Rutte bevestigt waar de ruim 3000 dansondernemers al weken op hoopten: er mag weer gedanst worden! Een grote opluchting voor de sector en voor  de 1,4 miljoen hobbymatig dansende Nederlanders. Is alles dan weer normaal?

Vanaf 1 juli mogen wij de studio weer openen voor onze leerlingen. Wij hebben ervoor gekozen om het seizoen met de buitenlessen af te sluiten en voor half augustus de studio helemaal klaar te maken voor onze lessen in de studio’s.

Nieuw protocol binnen Dancebase, het dansvirus.

In het Basisprotocol Dans is rekening gehouden met alle nieuwe richtlijnen van de overheid, zodat er corona-proof gedanst kan worden. Dancebase illustreert de nieuwe regels. Dansers zijn de uitzondering op de 1,5 meter regel. Desalniettemin zullen wij de docenten zoveel mogelijk afstand geven. De leerlingen zullen wij in beide studio’s zoveel mogelijk ruimte geven. Er is een klein voordeel dat de grote zaal bij Dancebase ook echt groot is en dit goed de mogelijkheid geeft om daarom de gepastte ruimte te nemen. Wij zullen dagelijks de studio’s ventileren en grondig schoonmaken. Bij aankomst zullen de leerlingen hun handen verplicht moeten wassen en op aangeven plekken plaatsnemen. De nieuwe corona maatregelen presenteren wij in de studio zelf en zullen wij ook van te voren met jullie delen. Wij willen er goed op voorbereid zijn.

Eennieuw seizoen

Na de zomerstop begint voor Dancebase het nieuwe seizoen. “Het is fijn dat we nu weer vooruit kunnen kijken. Het nieuwe lesrooster zal binnen twee weken op onze website staan. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvende proefles op de website van dansschool of via mail info@dancebasestudio.nl.
Willen jullie wijzigingen ook doorgeven via de mail?

Het team en de lessen
Vooralsnog zullen er weinig wijzigingen plaatsvinden. Wat verandert er wel? Onze hiphop docent Robin gaat na twee seizoen helaas stoppen bij Dancebase.
Sierra zal haar afro lessen voortzetten op de vrijdag avond.
Wij zullen de selectie teams van hiphop en modern vrijwel hetzelfde houden qua samenstelling aangezien er nog uitgestelde wedstrijden op het programma staan. Wel willen wij aan het begin van het seizoen leerlingen op uitnodiging weer een kans geven om zich bij de wedstrijdteams te voegen.
Een aantal lessen zullen verdwijnen aangezien deze niet meer rendabel zijn. Wij zullen binnen deze groepen zelf contact opnemen met de ouders en leerlingen.
Femke zal na de vakantie weer haar lessen overnemen. Haar herstel zit nu in een versnelling en gaat de goede kant op. Wellicht zal zij nog wel ondersteuning nodig hebben van haar invallers. De invallers hebben de afgelopen maanden heel veel opgepakt en waren echt een steun en toeverlaat voor Femke en haar leerlingen. Bedankt Noa, Liza, Chinoya, Yasmijn en Melanie.
In een nieuwe seizoen schuiven veel leerlingen weer door. Wij zullen via de groepen de nieuwe indelingen bekent maken (dit ivm privacy wetgeving).

Winnaar mei winactie Dancebase
Isa Berkhout is de winaar van onzel leuke winactie in mei 2020 geworden!

Buitenlocaties
Het Groote Weiver, Saens parkethuys, Saeninfra en Nagelhout. Iedereen bedankt voor het beschikbaar stellen van de locaties!

Video
In deze roerige tijden voelen wij ons met onze mini community Dancebase, gek genoeg, meer dan ooit verbonden. Door alle omstandigheden hebben wij juist ons krachtig gevoeld en de steun van jullie en elkaar ervaren. Wij willen jullie allemaal enorm bedanken voor het vertrouwen en jullie loyaliteit.
Wij zijn in de maand juni bezig geweest met het maken van een mooie en krachtige video.

Het zijn andere tijden, er gaat op het moment veel aandacht uit naar the Black lives matter beweging. Niet alleen in Nederland  maar wereldwijd. Als het ware een klein eindproject van dit seizoen, wilden wij dit thema aanhouden en er iets moois mee maken.

Het gevoel is er, dat wij docenten graag vanuit onszelf en ook namens Dancebase een boodschap willen uitdragen. Wij willen het graag met jullie delen omdat wij merken dat het zowel binnen de dans community als binnen Dancebase erg leeft. Zelfs nu wij elkaar niet veel zien in de studio voelt het alsof wij meer dan ooit samen staan. Dansen verbind altijd en dat is dan ook de boodschap van de dans video die we willen maken. We stand together.-
Onderstaande link om het resultaat te kunnen bekijken. Voel je vrij om deze te delen!
We stand together.-

Namens team Dancebase,

Geniet van jullie zomer/vakantie en wij zien jullie graag weer terug in seizoen 2020|2021!

One Comment

Neem contact op via WhatsApp!