0

Beste ouders en leerlingen van Dancebase,

Ik hoop dat alles goed gaat bij jullie allemaal. Het blijft toch gek zo, de derde nieuwsbrief alweer voor jullie te schrijven zonder jullie face to face te spreken. Wij hebben goed nieuws! We starten vanaf maandag met onze buitenlessen. Het leek eenvoudiger dan het was, maar we hebben het weten te organiseren. Vergunningen, protocollen, onzekerheid, vragen maar vooral ook heel veel zin om weer te starten. We zijn er klaar voor. Onze vraag aan jullie allemaal is om heel zorgvuldig de aanwijzingen te lezen, jullie app in de gaten te houden en goed de instructies van de docenten en begeleiders van DB op te volgen. Dancebase heeft een streng protocol vanuit de gemeente gekregen en kan bij het niet exact opvolgen van de regels extreem hoge boetes ontvangen. We moeten het samen doen! Dancebase heeft spontaan locaties aangeboden gekregen en daar willen wij natuurlijk netjes mee omgaan.

De eerste locatie is het bedrijventerrein achter de dansschool zelf. Hier zullen vooral de jongste kinder lessen plaatsvinden. Ivm geluidsoverlast hebben wij deze locatie maar tot uiterlijk 19.00 uur beschikbaar. De ingang zal via de Hermesstraat 7 zijn. De uitgang via de voordeur van Dancebase.

De tweede locatie is het Groote Weiver buitenterras in Wormerveer. Speciaal voor Dancebase is het hele terras leeggemaakt en mogen wij hier doordeweeks dansen. Ook mogen wij gebruik maken van hun geluidsinstallatie, heel fijn! De wegbreng route en ophaalroute voor deze locatie zijn anders dus bestudeer deze goed van te voren.


De derde locatie is er eentje iets verder uit de buurt. Hier zullen alleen de oudere groepen en de selecties een enkele keer trainen. Op het grote parkeerterrein van het Saens Parkethuys op het Noorderveld bedrijventerrein kunnen wij na 18.00 uur terecht. Creatief als we zijn zullen wij hier met een geluidsinstallatie vanuit de auto lessen verzorgen.

Buiten lessen zijn wel anders.

Het wordt weer een nieuw avontuur, al deze nieuwe locaties en regels voor onze “buiten danslessen”. Veel groepen zijn opnieuw ingedeeld ivm de leeftijdsregels. Wij begrijpen ook goed dat het niet voor iedereen helemaal lekker uitkomt qua locatie met halen en brengen. Wij hebben de groepen zo aangepast om iedereen zoveel mogelijk tegemoet te komen.We begrijpen ook dat niet iedereen er al aan toe is om weer samen te komen voor activiteiten. Wij zullen deze buitenlessen aanbieden in plaats van de online Zoom lessen. Bij slecht weer gaan de buitenlessen niet door en zullen wij wel onze online Zoom lessen aanbieden volgens het huidige online rooster.

Wij zijn helaas niet verzekerd voor deze buitenlessen en de eigenaren van de buitenterreinenook niet. Meedoen aan deze buitenlessen is dan ook op eigen risico. De docenten hebben hun lessen aangepast, bespreek van te voren met u kind goed de veranderingen door wat betreft de les. Alle informatie zal per app groep gedeeld worden. Vragen stellen mag in deze groep maar ook persoonlijk naar Femke. Enkele lessen zullen onderverdeeld zijn in een andere les omdat niet alle leerlingen op de juiste locatie op het juiste tijdstip aanwezig kunnen zijn. Hetzelfde geldt ook voor docenten.

Wij hopen dat deze periode snel voorbij zal gaan en dat we uiteindelijk weer in de zalen mogen dansen. Veilig op de dansvloer, voor de spiegels en aan de ballet barres.

Een kleine ‘shout out’ naar de docenten die hun lessen weer moeten ombuigen van online nu naar buiten. Niet te vergeten de jonge en loyale invallers die al Femke haar hiphoplessen hebben opgepakt en ook als professionals dit moeten oppakken. Ook naar jullie ouders die enthousiast meewerken aan de online lessen en dit stimuleren bij de leerlingen. Als laatste natuurlijk de leerlingen die een prachtige flexibiliteit laten zien en super enthousiast in de online lessen staan en (wij verwachten) volgende week weer razend enthousiast in de buitenlessen.

Herstel Femke

Vlak voor de corona maatregelen brak ik mijn enkel en kuitbeen. Inmiddels is dit alweer drie maanden geleden. Een operatie eind februari met als gevolg 7 schroeven en een plaatje verder, en alsof het niet genoeg was, werd er ook nog dystrofie vastgesteld. Cprs noemen ze het tegenwoordig. Sinds een paar weken gaat het door de juiste pijnbehandeling eindelijk beter. Ik werk nu rustig aan het herstel van mijn enkel. Een complexe breuk vooral aan de onderkant van mijn springplateau wat ook kraakbeen schade opleverde zorgt ervoor dat mijn herstel erg lang gaat duren. Inmiddels laat ik wel weer mijn gezicht zien een enkele keer in de studio en een online les. Mijn mobiliteit is nog minimaal, over mijn conditie nog maar niet te spreken. Ik hoop op korte termijn weer eens aanwezig te zijn in mijn lessen, om te ondersteunen en zittend te begeleiden. Ik blijf hard werken aan mijn herstel. Het zou zomaar snel kunnen gaan! Bedankt iedereen voor al jullie lieve beterschapswensen de laatste maanden!

Mei actie.

Vergeten jullie ondertussen niet de actie van deze maand?! Post een filmpje online met daarin oud of nieuw materiaal van je les of docent. Tagg Dancebase en de docent. Je maakt kans op een leuke Goodiebag, Merchandise en 50,- euro! Iedereen mag onbeperkt meedoen, ook oud leden! Spread the word!

Vrijwilligers

Wij willen de buitenlessen in goede banen leiden. Dat willen jullie ouders en leerlingen natuurlijk ook. Verantwoordelijkheid en veiligheid organiseren staat nu naast het dansplezier voorop.

Wij zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om minstens twee uurtjes te helpen met het begeleiden van de dansers en ouders. Het attenderen op het naleven van de regels en de docent waar nodig is ondersteunen.

Aanmelden kan via info@dancebasestudio.nl

Wij hopen jullie snel allemaal weer te zien! Wij hebben jullie enorm gemist!

 

Neem contact op via WhatsApp!