Lessen

Dancebase staat bekend om haar coole hiphop lessen, maar stijlen als dancehall en modern worden ook steeds populairder bij het jonge publiek! Naast deze vaste lessen hiphop, dancehall en modern zijn ook de stijlen ballet, urban feminine, afro en dans voor peuters en kleuters erg populair. Ben jij benieuwd welke stijlen er allemaal te volgen zijn bij Dancebase? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide rooster. Of beter nog kom langs voor een gratis proefles!

Dancebase is een gedreven amateur dansschool en heeft de afgelopen seizoenen mooie prijzen weten binnen te halen met haar sterk staande hiphop wedstrijdteams.  

Hiphop

Al jaren een favoriet bij vele leerlingen. Deze dansstijl vergt veel kracht en energie. De bewegingen zijn kort en krachtig.

Deze urban dansstijl varieert sterk per docent. Kom vooral langs om mee te doen.

Modern

Deze dansstijl is een lyrische dansstijl waarbij je ook veel op de vloer danst. Naast de lange en verbindende bewegingen wordt er ook veel aan kracht gewerkt. Binnen deze dansstijl is er veel ruimte voor eigen inleving. Naast de pittige technische oefeningen zie je in deze lessen ook de mooiste choreografieën verschijnen. 

Dancehall

Een Jamaicaanse dansstijl waarin je veel losse bewegingen gebruikt. Deze dansstijl ziet er makkelijk uit maar vraagt veel lichaams beheersing. Het is hard werken maar heb je de bewegingen van Richella eenmaal onder de knie dan is deze les een feestje!

Afro

Deze dansstijl danst lekker door. Veel voetenwerk maar ook veel ritmische pasjes. De muziek nodigt al uit en de choreografie is vaak energievol. 

Ballet

Een klassieke dansvorm die veel vaste regels kent. Aan de barres begint de opwarming. Vanuit de het midden van de zaal zullen er ook technische oefeningen gegeven worden. Een favoriet bij veel leerlingen.

Peuter en kleuter dans

Binnen deze danslessen word de algemene dansbasis spelenderwijs aangeleerd. Er is ruimte voor wat kleine technische oefeningen maar plezier staat voorop.

Commercial female

Bij deze dansstijl zijn er veel female movements en inspiratie uit de concerten van 2010-nu. Denk aan Beyoncé, Britney Spears, Justin Timberlake, Little Mix etc. Tijdens de opwarming word er met jazz technieken gewerkt. Krijg het vertrouwen om jezelf te laten zien tijdens deze les!

Dans oriëntatie

Binnen deze lessen geven de docenten de leerlingen de ruimte om meer vanuit de leerling zelf de dansvormen te ontdekken. De lessen zullen verschillende dansstijlen behandelen en ook meer vrijheid bieden qua bewegingsopdrachten.

Volwassenen lessen

Bij Dancebase hebben wij al jaren een groep dansers die danservaring hebben. Met deze groep behandelen wij verschillende dansstijlen in het seizoen. Zoals hiphop, streetdance, afro, jazz en soms zelfs dancehall. 

Naast deze les zullen wij verschillende andere soorten volwassen lessen aanbieden. Houd ons rooster in de gaten.

Zanglessen

De zanglessen bij Dancebase zijn in groepsverband en erg leuk. Binnen de lessen word er op een ontspannen manier gewerkt aan het verbeteren van je techniek. Je gaat aan de slag met het uitbreiden van je repertoire, het ontwikkelen van je eigen stijl, podiumpresentatie, tekstbeleving, songwriting, meerstemmig zingen en improvisatie. 

Urban Contemporary

Urban contemporary is één van de dansstijlen binnen de hedendaagse urban dans. In deze fusion stijl komen moderne danstechnieken samen met technieken uit de urban dans. Vloeiende en organische bewegingen worden afgewisseld met strakke bewegingen en isolaties. Veel vloerwerk maar ook veel input van de danser zijn of haar eigen bewegingen komen aan bod.

Gratis proefles